El Libro verde
El Libro verde to książka zawierająca 115 przepisów roślinnych stworzonych przez najlepszych hiszpańskich szefów kuchni.
Są 18 produkty
El Libro verde to książka zawierająca 115 przepisów roślinnych stworzonych przez najlepszych hiszpańskich szefów kuchni.
Proverbios españoles to zbiór hiszpańskich przysłów przetłumaczonych na język angielski, francuski, niemiecki i włoski z dołączonymi propozycjami do pracy w klasie.
Miramar Paco Pérez to książka jednego z najwybitniejszych szefów kuchni na świecie. Dokładnie analizuje jakie kreacje szefa kuchni były najbardziej znaczące w ciągu dziesięcioleci pracy.
Épocas de España Curso de civilización Cuaderno de actividades to zeszyt ćwiczeń do podręcznika do nauki języka hiszpańskiego jako obcego na poziomie zaawansowania B.
Został zaplanowany do popoznawania historii, kultury, literatury i sztuki Hiszpanii w różnych epokach historyczno-artystycznych.
Zaczyna od czasów prehistorycznych i dochodzi do współczesności. Podręcznik składa się z 10 rozdziałów.
Pierwszy przedstawia obecną rzeczywistość Hiszpanii. Pozostałe ułożone są chronologicznie od prehistorii do współczesności.
Casa Solla autorstwa Pepe Solla to dzieło, które przedstawia podróż przez smaki Galicji, regionu północno-zachodniej Hiszpanii, w którym znajduje się wyjątkowa restauracja.
Épocas de España Curso de civilización Alumno to podręcznik do nauki języka hiszpańskiego jako obcego na poziomie zaawansowania B.
Został zaplanowany do popoznawania historii, kultury, literatury i sztuki Hiszpanii w różnych epokach historyczno-artystycznych.
Zaczyna od czasów prehistorycznych i dochodzi do współczesności. Podręcznik składa się z 10 rozdziałów.
Pierwszy przedstawia obecną rzeczywistość Hiszpanii. Pozostałe ułożone są chronologicznie od prehistorii do współczesności.
Irreductible Diego Guerrera to książka, która ujawnia klucze do marzenia Diega Guerreo, które urzeczywistniło jako coś więcej niż niekwestionowany sukces jego restauracji DSTAge w Madrycie. Dodatkowo zawiera kolekcję przepisów tego wybitnego szefa kuchni.
Cultura en España B1- B2 Nueva edición, to kolejne wydanie podręcznika do nauki języka hiszpańskiego dla młodzieży i dorosłych na poziomie zaawansowania B1-B2.
Pozwala uczącym się języka hiszpańskiego jako obcego poznać kulturę Hiszpanii. Pokazuje jej historię, politykę, ekonomię, manifestacje artystyczne i codzienne zwyczaje.
Noor to pierwsza książka, w której Paco Morales odkrywa sekrety NOOR - gastrokulturowego projektu, który wykracza daleko poza status restauracji.
España siglo XXI Nueva edición actualizada y ampliada to uaktualniona wersja tego podręcznika przeznaczonego nie tylko dla uczących się języka hiszpańskiego czy nauczycieli, ale dla wszystkich zainteresowanych społeczeństwem, ekonomią, polityką i mentalnością współczesnej Hiszpanii.
Chocolate Fusión autorstwa Frédérica Bau to książka, w której po raz pierwszy w historii książek kucharskich, czekolada pojawia się jako prawdziwy bohater potraw. Nie mówimy o deserach, tylko o słonej kuchni. Nie jest to już „dotyk” do teksturowania sosu, ale produkt w całej okazałości, gwiazda potrawy, z której buduje się nowy świat aromatów i smaków w udanym połączeniu z mięsem, rybami i innymi produktami.
Esp@ña Manual de civilización Claves to klucz do podręcznika Esp@ña Manual de civilización. Jednej z trzech pozycji z serii Manual de civilización.
Ta seria przedstawia trzy monograficzne kursy kultury Hiszpanii, Argentyny i Meksyku. Każdy z nich składa się z podręcznika ucznia i klucza z rozwiązaniami ćwiczeń. Poza nową wersją podręcznika poświęconego Hiszpanii są to Argentin@ Manual de civilización Libro+CD oraz Mexico.Manual de civilización Libro.