El Libro verde
El Libro verde to książka zawierająca 115 przepisów roślinnych stworzonych przez najlepszych hiszpańskich szefów kuchni.
Noor to pierwsza książka, w której Paco Morales odkrywa sekrety NOOR - gastrokulturowego projektu, który wykracza daleko poza status restauracji.
Noor Paco Morales
Noor to pierwsza książka, w której Paco Morales odkrywa sekrety NOOR - gastrokulturowego projektu, który wykracza daleko poza status restauracji.
Książka Noor Paco Morales ta zagłębia się w kuchnię Al-Andalus. Na 320 stronach książka zawiera 65 przepisów, które odtwarzają kuchnię hiszpańsko-muzułmańską z szalenie współczesnej perspektywy.
Dzieło przedstawia również historyczną prezentację tego, co i jak spożywano w tamtych czasach, a także dziesiątki technik sfotografowanych krok po kroku.
W zawartych w książce przepisach Paco Morales demonstruje swój talent do łączenia smaku, kreatywności i estetyki. W swojej pracy, która jest bardzo osobista, jest rygorystyczny i jednocześnie transgresyjny.
Inspektorzy Przewodnika Michelin przyłączają się do akcji: w ciągu nieco ponad trzech lat przyznali temu lokalowi dwie gwiazdki, w uznaniu jego „podróży do historycznej Al-Andalus z koncepcji gastronomicznych XXI wieku”.
El Libro verde to książka zawierająca 115 przepisów roślinnych stworzonych przez najlepszych hiszpańskich szefów kuchni.
Miramar Paco Pérez to książka jednego z najwybitniejszych szefów kuchni na świecie. Dokładnie analizuje jakie kreacje szefa kuchni były najbardziej znaczące w ciągu dziesięcioleci pracy.
Casa Solla autorstwa Pepe Solla to dzieło, które przedstawia podróż przez smaki Galicji, regionu północno-zachodniej Hiszpanii, w którym znajduje się wyjątkowa restauracja.
Irreductible Diego Guerrera to książka, która ujawnia klucze do marzenia Diega Guerreo, które urzeczywistniło jako coś więcej niż niekwestionowany sukces jego restauracji DSTAge w Madrycie. Dodatkowo zawiera kolekcję przepisów tego wybitnego szefa kuchni.