search

Chocolate Fusión Frédéric Bau

225,00 zł
Brutto

Chocolate Fusión autorstwa Frédérica Bau to książka, w której po raz pierwszy w historii książek kucharskich, czekolada pojawia się jako prawdziwy bohater potraw. Nie mówimy o deserach, tylko o słonej kuchni. Nie jest to już „dotyk” do teksturowania sosu, ale produkt w całej okazałości, gwiazda potrawy, z której buduje się nowy świat aromatów i smaków w udanym połączeniu z mięsem, rybami i innymi produktami.

Ilość

Chocolate Fusión Frédéric Bau

Chocolate Fusión autorstwa Frédéric Bau to pozycja, w której po raz pierwszy w historii książek kucharskich, czekolada pojawia się jako prawdziwy bohater potrawy. Nie mówimy o deserach, tylko o słonej kuchni. Nie jest to już „dotyk” do teksturowania sosu, ale produkt w całej okazałości, gwiazda potrawy, z której buduje się nowy świat aromatów i smaków w udanym połączeniu z mięsem, rybami i innymi produktami.

Autorem jest Frédéric Bau, uznany cukiernik, dyrektor L’Ecole du Grand Chocolat, autor Au coeur des savurs i prawdopodobnie jedna z osób, które o czekoladzie i jej zastosowaniu w kuchni, zarówno na słodko, jak i na słono, wiedzą najwięcej.

W tej pracy autor rozwija swoje oryginalne pomysły, pomaga nam zrozumieć różnorodność smaków i aromatów wysokiej jakości czekolady i jej kulinarnych możliwości w połączeniu z wszelkiego rodzaju produktami.

Książka zawiera bardzo interesujący obraz możliwych połączeń pomiędzy czekoladkami różnego pochodzenia i zawierającymi różne składniki.

Dzięki swoim wyjątkowym umiejętnościom pedagogicznym Bau eksponuje dokładną wiedzę na temat techniki czekoladowej; proste instrukcje i sztuczki, aby zrozumieć „cztery pojęcia” niezbędne do manipulowania tym fascynującym produktem, który obecnie wchodzi do współczesnej kuchni.

Ponadto Frédéric Bau przedstawia nam „menu” ze wspaniałym wyborem dań (przekąski, zimne i gorące przystawki, ryby, wędliny i desery) przygotowanych z czekoladą w roli głównej, co jest wynikiem dokładnych i cierpliwych badań kulinarnych oraz bogatej i egzotycznej kultury gastronomicznej.

9788472121164

Opis

Czas realizacji
Na zamówienie

Specyficzne kody