El Libro verde
El Libro verde to książka zawierająca 115 przepisów roślinnych stworzonych przez najlepszych hiszpańskich szefów kuchni.
Chocolate Fusión autorstwa Frédérica Bau to książka, w której po raz pierwszy w historii książek kucharskich, czekolada pojawia się jako prawdziwy bohater potraw. Nie mówimy o deserach, tylko o słonej kuchni. Nie jest to już „dotyk” do teksturowania sosu, ale produkt w całej okazałości, gwiazda potrawy, z której buduje się nowy świat aromatów i smaków w udanym połączeniu z mięsem, rybami i innymi produktami.
Chocolate Fusión Frédéric Bau
Chocolate Fusión autorstwa Frédéric Bau to pozycja, w której po raz pierwszy w historii książek kucharskich, czekolada pojawia się jako prawdziwy bohater potrawy. Nie mówimy o deserach, tylko o słonej kuchni. Nie jest to już „dotyk” do teksturowania sosu, ale produkt w całej okazałości, gwiazda potrawy, z której buduje się nowy świat aromatów i smaków w udanym połączeniu z mięsem, rybami i innymi produktami.
Autorem jest Frédéric Bau, uznany cukiernik, dyrektor L’Ecole du Grand Chocolat, autor Au coeur des savurs i prawdopodobnie jedna z osób, które o czekoladzie i jej zastosowaniu w kuchni, zarówno na słodko, jak i na słono, wiedzą najwięcej.
W tej pracy autor rozwija swoje oryginalne pomysły, pomaga nam zrozumieć różnorodność smaków i aromatów wysokiej jakości czekolady i jej kulinarnych możliwości w połączeniu z wszelkiego rodzaju produktami.
Książka zawiera bardzo interesujący obraz możliwych połączeń pomiędzy czekoladkami różnego pochodzenia i zawierającymi różne składniki.
Dzięki swoim wyjątkowym umiejętnościom pedagogicznym Bau eksponuje dokładną wiedzę na temat techniki czekoladowej; proste instrukcje i sztuczki, aby zrozumieć „cztery pojęcia” niezbędne do manipulowania tym fascynującym produktem, który obecnie wchodzi do współczesnej kuchni.
Ponadto Frédéric Bau przedstawia nam „menu” ze wspaniałym wyborem dań (przekąski, zimne i gorące przystawki, ryby, wędliny i desery) przygotowanych z czekoladą w roli głównej, co jest wynikiem dokładnych i cierpliwych badań kulinarnych oraz bogatej i egzotycznej kultury gastronomicznej.
El Libro verde to książka zawierająca 115 przepisów roślinnych stworzonych przez najlepszych hiszpańskich szefów kuchni.
Casa Solla autorstwa Pepe Solla to dzieło, które przedstawia podróż przez smaki Galicji, regionu północno-zachodniej Hiszpanii, w którym znajduje się wyjątkowa restauracja.
Irreductible Diego Guerrera to książka, która ujawnia klucze do marzenia Diega Guerreo, które urzeczywistniło jako coś więcej niż niekwestionowany sukces jego restauracji DSTAge w Madrycie. Dodatkowo zawiera kolekcję przepisów tego wybitnego szefa kuchni.
Noor to pierwsza książka, w której Paco Morales odkrywa sekrety NOOR - gastrokulturowego projektu, który wykracza daleko poza status restauracji.