68,00 zł
El chocolate B1+CD to jedna z trzech pozycji z serii Saber.es. Przedstawia historię czekolady. Ten słodki produkt z Ameryki zjawił się w Hiszpanii w XV wieku. Szybko rozprzestrzenił na całą Europę. Poznajemy jej pochodzenie, produkcję, rodzaje, muzea, znaczenie dla naszego zdrowia i odniesienia kulturowe.
70,00 zł
Platos combinados A2+ audio jest jedną z trzech pozycji z serii lektur Singular.es.
Opowiada historię szwajcarskiej studentki, która przyjeżdża do Madrytu. Otrzymała bowiem stypendium Erasmusa i zaczyna studia w stolicy Hiszpanii.
Zamieszkuje we wspólnym mieszkaniu ze studentami pochodzącymi z różnych krajów i jak ona poznającymi codzienne życie i...
Język hiszpański
Por la cocina española A2-B1 De tierra adentro a mar abierto Singular.es
Sgel
9788497785587
70,00 zł
Por la cocina española A2 - B1 De tierra adentro a mar abierto jest jedną z trzech pozycji z serii lektur Singular.es. Jest zbiorem przepisów kulinarnych z rejonu Castilla-León i Comunidad Valenciana. Przez nie pokazuje różnorodność klimatyczną i kontrasty geograficzne oraz bogactwo naturalnych produktów. Przepisom towarzysza zdjęcia i ćwiczenia bazujące...
Język hiszpański
Español en la cocina B1-B2 Aprender español cocinando Singular.es
Sgel
9788497787475
101,00 zł
Español en la cocina B1 Aprender español cocinando jest jedną z trzech pozycji z serii lektur Singular.es. Jest to książka zbierająca przepisy kulinarne opracowane przez nauczycieli języka hiszpańskiego z różnych miejsc na świecie.
Obok przepisów zawierają one teksty odnoszące się do kontekstu kulturowego oraz ćwiczenia gramatyczne i słownik...
63,00 zł
1810 Las independencias americanas B1+ to jedna z trzech pozycji z serii Saber.es.
Opisuje kontekst, początki, ewolucję i proklamowanie niezależności w krajach Ameryki Łacińskiej w 1810 roku. Na początku umieszczony jest krótki test sprawdzający znajomość historii Ameryki. Książka jest bogato ilustrowana zdjęciami i mapami pomagającymi zrozumieć tekst....